Skip to content

Hendriks Plantencentrum organiseert op 15 óf 16 juni een informatieavond

03-06-2022

Een groene tuin is niet alleen beter voor het klimaat, ook voor u! Het brengt verfrissing in de zomer en dat kunnen we met de warme periodes zeker gebruiken.


Hendriks Plantencentrum organiseert op 15 óf 16 juni een informatieavond.

Bewoners van de Merwijck zijn per brief persoonlijk uitgenodigd voor deze avond.
U ontvangt tips en adviezen hoe u zelf uw tuin op een makkelijke manier groener kunt maken. Een groene tuin vermindert hittestress en vangt regenwater op waarmee het grondwater wordt aangevuld. Daarmee ontlast u ook het riool. Een tuin met verschillende bloeiende planten en bloemen is bovendien goed voor de biodiversiteit. 


Advies op maat

Tijdens de avond denkt ook de gemeente en Antares graag mee over hoe ze kunnen helpen bij het vergoenen van tuinen. Bijvoorbeeld door het afvoeren van verharding of grind in de tuin of het beschikbaar stellen van een boom. Ook kunnen ze advies geven over hoe u uw regenpijp in uw achtertuin kunt afkoppelen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor zowel koop- als huurwoningen.  


Aanmelden vóór 9 juni

Woont u in het projectgebied Merwijck? En wilt u graag naar de informatieavond komen?  Meld u aan vóór donderdag 9 juni.  Dit kan via projectopenbareruimte@peelenmaas.nl. Graag ontvangen we uw naam, adres, telefoonnummer en voorkeur voor welke dag u wilt deelnemen. We organiseren de avond namelijk óf op 15 juni óf op 16 juni. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen. De definitieve uitnodiging worden op vrijdag 10 juni verstuurd.